Nanotechnologie –  Wat is het?

NanoProtech is een innovatief product dat een unieke bescherming biedt tegen vocht en corrosie. Deze bescherming is superieur aan vergelijkbare anti-corrosie middelen omdat wij bij NanoProtech gebruik maken van de nieuwste nanotechnologieën. Nanotechnologie is een verzamelnaam voor technieken en toepassingen die werken op nanoschaal oftewel afmetingen van 1 tot 100 nanometer (een nanometer is een miljoenste deel van een millimeter). Bij NanoProtech wordt nano technologie gebruikt om de werkzame bestanddelen te verkleinen tot nanodeeltjes. Het product verkrijgt daardoor veel sterkere en duurzamere werkingseigenschappen.

Werkingsprincipe van NanoProtech:

Werkingsprincipe nanotechnologie NanoProtech 1
1)      Onbehandelde oppervlakken worden blootgesteld aan de schadelijke invloed van de directe omgeving. Vooral water maar ook zouten, zuren en andere chemische stoffen veroorzaken corrosie of oxidatie van het oppervlak. Het materiaal gaat roesten en breekt hierbij langzaam af.
Werkingsprincipe nanotechnologie NanoProtech 2
2)     Na het aanbrengen van de formule hechten de nano deeltjes zich aan het oppervlak en verdringen hierbij alle watermoleculen uit micro scheurtjes en poriën in het materiaal. Dankzij de extreem lage oppervlaktespanning en lage capillaire werking zal de formule zelf effectief zijn op natte en vuile oppervlakken.
Werkingsprincipe nanotechnologie NanoProtech 3
3)      Na de activatieperiode van 10-15 minuten vormt NanoProtech een duurzame en slijtvaste beschermlaag tegen vocht en corrosie. NanoProtech Anticor & Bicycle bieden uitstekende smeereigenschappen en voorkomen hiermee slijtage van bewegende delen. De beschermlaag van NanoProtech Electric voorkomt lekstroom en verhoogt de isolatieweerstand en geleidbaarheid van elektrische componenten.

NanoProtech biedt een duurzame bescherming voor een periode tot wel 3 jaar.

Bekijk onze producten