Om u te overtuigen van de kracht van NanoProtech hebben wij onze producten aan een serie van tests onderworpen, de resultaten hiervan vindt u op deze pagina:

De beste bescherming tegen corrosie

De anticorrosie eigenschappen van NanoProtech hebben wij getest door middel van een zogenaamde zoutsproeitest. Dit is een gestandaardiseerde testmethode waarbij stukjes metaal met verschillende coatings in een geconditioneerde testkamer worden geplaatst. Vervolgens worden deze gedurende een bepaalde periode besproeid met een nevel natriumchloride oplossing (zout water). Dit versnel het corrosieproces waardoor snel inzicht verkregen kan worden in de prestaties van de coating. Deze test is uitgevoerd conform de norm ASTM B117 gedurende een periode van 96 uur. Ter vergelijking zijn er ook andere producten meegenomen in de test. De resultaten kunt u hieronder zien:

NanoProtech heeft de beste bescherming tegen corrosie

Accredited laboratory UKAS cert number 0366. (ASTM.B117-09 /BS.EN ISO 9227:2006/DIN.50.021-SS)

Uitstekende smeereigenschappen

De smeereigenschappen van NanoProtech hebben wij getest in een zogenaamde 4-Ball Wear test. Deze test wordt vooral gebruikt door producenten van smeermiddelen om de anti-slijtage eigenschappen van vetten en smeeroliën te bepalen. Bij deze officiële ASTM D-4172 test methode draait een stalen kogel onder belasting tegen drie stilstaande stalen kogels die zijn ondergedompeld in het te testen smeermiddel. De rotatiesnelheid, belasting, temperatuur en wrijvingskracht worden geregeld en geanalyseerd met behulp van speciale sensoren en software. Na afloop van de test worden de slijtageplekken op de stalen kogel opgemeten en geïnspecteerd onder een microscoop. Hierbij geldt: hoe kleiner de slijtplek (de “scar”)  des te beter zijn de prestaties van het smeermiddel. De resultaten van de test zijn weergegeven in de onderstaande tabel:

Ultieme smeereigenschappen

UK accredited laboratory test report number T20130710-0714 ASTM D4172